0164-261999

Patiënt

De Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Bergen op Zoom behandeld problemen van tandvlees en plaatst implantaten. Heeft u klachten of problemen die uw tandarts of mondhygiëniste niet kan oplossen? Uw tandarts kan u naar onze praktijk doorverwijzen. Wij staan voor een hoge kwaliteit, waarbij wij u graag advies geven en begeleiden bij de behandelingen. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij de behandeling of behandelingen, is de eerste afspraak een intake.

Intake

Een intake bestaat uit:

  • Bespreken van uw klachten en beantwoorden van mogelijke vragen (algemeen en tandheelkundig anamnese)
  • Gezondheidsvragenlijst
  • Uitgebreid mondonderzoek
  • Indien nodig bacteriologisch onderzoek
  • Röntgenonderzoek
  • Diagnose stellen en opstellen van behandelplan
  • Bespreking van onderzoek en behandelplan

Behandelingen

Op basis van de intake wordt een behandelplan gemaakt. Deze wordt met u besproken en uw vragen worden beantwoord. Vervolgens worden de afspraken ingepland.

Afspraak

Het maken van afspraken kunt u eenvoudig doen door ons te bellen. Ons telefoonnummer is 01 64-26 19 99

Tandvleesontstekingen of bloedend tandvlees

Ongezond tandvlees wordt veroorzaakt door de bacteriën in tandplaque. Ontstoken tandvlees herken je als volgt: het ziet er rood, slap en gezwollen uit én het kan bloeden bij het poetsen of eten. Deze ontsteking kan zich verder uitbreiden in de richting van het kaakbot. Als dit niet behandeld wordt ontstaat er gevorderde ontsteking aan het kaakbot. Dit zijn drie gradaties van ongezond tandvlees die, als er niets aan gedaan wordt, van kwaad tot erger gaan: door de ontsteking kan het kaakbot worden afgebroken en kunnen tanden en kiezen verloren gaan Op www.nvvp.org, een site van De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie, vindt u meer informatie over tandvlees, mondverzorging, de risicofactoren en hulp van professionals.

Implantologie

Komt u bij ons voor implantaten? Dan maken wij eerst samen met u een behandelplan. Doel hierbij is een gezonde situatie te creëren voor het plaatsen van implantaten, bij verlies of verloren gegane tanden en kiezen.

Wenst u een implantaat als vervanging van een verloren tand of kies? U vindt hierover meer informatie via www.nvoi.nl/patienten.

Tarieven en verzekering

Tarieven zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgelegd.

Na de intake ontvangt u van ons een offerte (het maximale bedrag) voor de behandeling. In deze offerte wordt tevens verwezen naar de codes zoals die de Nederlandse Zorgautoriteit worden gehanteerd. Deze offerte kunt u bij uw verzekering indienen. Zo weet u voordat de behandeling start wat er wordt vergoed.

Privacy

De praktijk wil zorg dragen voor uw privacy en die voldoende beschermen. Hiervoor hebben wij een privacybeleid. U kunt meer informatie vinden op de privacy- en cookieverklaring

Opmerkingen, suggesties of klachten

U kunt ons helpen onze dienstverlening te verbeteren. Heeft u opmerkingen of suggesties laat het ons dan weten. Dat kan telefonisch of per e-mail.

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten. Wij zullen samen met u een oplossing zoeken. De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van NMT.
Via https://knmt.nl/voor-patienten of https://knmt.nl/voor-patienten/ontevreden-over-je-tandarts-dit-kun-je-doen vindt u meer informatie over de klachtenregeling.